Vocal Soul fdLogga uppdaterad300TM S

HUR SKULLE DET KÄNNAS ATT SJUNGA SOM DU VILL?

DU ÄR VÄLKOMMEN!

Vi ger dig tydlig kunskap och direkt tillämpbara, praktiska strategier för att hjälpa dig uttrycka dig, precis som du vill.

Vår undervisning är alltid individuell, dvs sånglektioner och coaching för vokalister byggs utifrån klientens unika önskemål, behov, nivå samt föredragna sätt att lära sig. Vi kan lära dig sund röstteknik för de stilar du föredrar:
POP, ROCK, MUSIKAL, SOUL, OPERA, DEATH METAL, INDIE, GOSPEL, PUNK, RAP, SINGER/SONGWRITER, R&B, HÅRDROCK, JAZZ, KLASSISKT, FOLKMUSIK m.m.

Ett axplock av vad du kan få hjälp med: 

 • nå högre och lägre toner  
 • öka kraft och styrka
 • sjunga mjukare eller mer nyanserat
 • att sjunga rent
 • orka hålla ut - genom fraser, genom sånger och konserter
 • låta personlig /unik /"som du" eller "oskolad"
 • förebyggande röstvård och akut hjälp för heshet
 • sjunga med eller utan vibrato
 • på ett sunt sätt, skapa effekter som kan låta 'våldsamma', t.ex. distortion / false-cord, growl, creaking / vocal fry, grunt,  m.m.
 • scenisk träning
 • live- och studioteknik
...och mycket mer.
 

Vi kallar våra sånglektioner för coachingsessioner och Dig - vår klient. Vi kan lära dig vad du vill, men talar inte om för dig vad du ska vilja. Din uttryckmässiga frihet är viktig.


MÅLGRUPP
Vi välkomnar dig som är nybörjare, amatör, semi-professionell eller professionell sångare. Vi vänder oss till dig som har ett genuint intresse att utveckla din röst, ditt artisteri, din uttrycksmässiga och/eller rösttekniska förmåga, om det så är för att höja din egen upplevelse av sjungande i enrum, för hobbysammanhang, inför din skivinspelning, premiär eller inför nästa världsturné.
PLATS
Sessioner hålls online/via internet eller på plats i vår studio på Södermalm i Stockholm.
Coaching kan även ges på fält vid och inför t.ex. inspelningar, föreställningar och andra framträdanden För offert vänligen sänd information och önskemål.

PSYKOLOGI KRING SÅNG
Vi erbjuder även allmän coaching för dig som vill ha hjälp med att t.ex. hantera tankar och känslor kring rösten och att framträda, karriärplanering, målformulering, övningsteknik/planering, rampfeber m.m. Se Psykologi >>

För coaching vid eller inför t.ex. inspelningar och turnéer, slutna föreläsningar, skräddarsydd fortbildning och workshops, se körer, produktioner, skolor För anpassad utbildning, coaching och personalvård, se företag.

Kurser och individuella sånglektioner i Stockholm hålls i vår studio på Södermalm nära T-Medborgarplatsen och P-Södra

 • Du kan välja en eller flera

  AKTUELLT

PGA BEGRÄNSAT UTRYMME BOKAR VI JUST NU ENDAST TIDER  VIA PERSONLIG KONTAKT. DU ÄR VÄLKOMMEN ATT SKICKA EN FÖRFRÅGAN.

BOKA DIREKT

ANNIKA HOLMBERG

Auktoriserad CVT-lärare, Sångpedagog, Talpedagog, Coach, Certified NLP Master Practitioner, Röstcoach, Ordförande i Föreningen CVT-lärare i Sverige, sångerska/musiker, producent, låtskrivare

Annika var den som introducerade Complete Vocal Technique i Sverige. Hon har hjälpt tusentals röstintresserade och har också engagerat sig i röstforskning och att utveckla pedagogiken ytterligare. Hon har också lång erfarenhet som professionellt aktiv i musikbranschen.
 

1-1 Coaching med Annika Holmberg

Ord. pris:
1 100 kr
Pris:
1 100 kr
Inkl. 25% Moms
Du sparar:
0 kr (%)
Antal:

Tips! Boka en dubbelsession, 2 sessioner vid samma tillfälle för reducerat pris (se tillval).
 
 

HUR GÅR EN LEKTION TILL?


Vårt fokus att ge Dig konkreta och praktiskt användbara lösningar på specifika problem. Dina egna önskemål, behov och målsättningar blir utgångspunkt för undervisningen.

Vill du komma till rätta med röstproblem när du sjunger eller talar i vardagen eller i yrket? Vill du kunna sjunga starkare? Svagare? Högre? Lägre? Med vibrato eller distortion? Blir du hes när du sjunger eller finns det vissa partier i några låtar som du inte klarar att sjunga exakt som du önskar? Har du en förebild du vill tala eller sjunga som? Vill du ha vägledning i din artistiska utveckling eller hjälp med imagefrågor eller karriärplanering? Behöver du verktyg för att hantera rampfeber och för att nå dina mål?
Vad Du önskar ligger till grund för det vi gör under lektionernas gång. Tänk därför igenom vad du vill ha hjälp med innan lektionen så blir tiden vi har tillsammans effektiv och du får mer ut av din lektion!

Hur ska jag förbereda mig?
Det är helt ok att komma som du är utan något förbertt eller något medtaget, men här kommer råd för att maxa din behållning. Om du själv har en låt du vill jobba med (rekommenderas), ta med en extra kopia om du vill att bli kompad på piano (melodilinje, text och ackord behövs). Vi kan också jobba utifrån mp3/cd-inspelningar (ta gärna med i någon form) eller a capella. Vi föredrar att ägna fullt fokus åt dig och din sång så om du behöver avancerat ackompanjemang eller inte har bra material att kompa efter är det bättre att vi skippar kompet och kör a capella eller till bakgrund.  
Ju bättre du kan melodi och text ju mer kan vi fokusera på det du önskar hjälp med. Låtar/noter finns också på plats, tänk dock på att viss tid av din lektion då kan komma att ägnas åt instudering, vilket man många gånger kan klara av själv hemma, t.ex. genom att sjunga med till inspelningar eller lära sig av någon annan som kan låten. Många kan lära dig låtar, men alla kan inte lära dig tekniken du vill ha. 
Håll överlag i minnet att fokus ska ligga på dig, din sång och utveckling, med den grundtanken kan vi lösa allt det praktiska på bästa sätt.
Naturligtvis är du välkommen att utnyttja din lektionstid som du vill, så om du önskar lära dig nya låtar, få hjälp att hitta noter eller att transponera en låt, sjunga för skojs skull, prata om alla tankar du har kring rösten, sjunga för en stunds avkoppling el. dyl. går det fint så länge du är tillfreds med upplägget.  

Artist- / allmän coaching
Vi utformar coachingen utifrån inledande samtal och du behöver inte förbereda dig mer än att fundera på vad du önskar ha vägledning i.

Vad gör vi under sånglektioner?
Vi utgår från ditt problem/ditt önskemål, lämpligast utifrån en sång/del av sång som du sjunger. Genom praktiska övningar får du lösningar som vi sedan integrerar i sången. Ibland varvar vi med teoretiska inslag när de är nödvändiga eller önskade. I synnerhet i inledningsskedet, kan viss teoretisk genomgång vara värdefullt för att kunna arbeta praktiskt efter teknikerna. Att själv uppnå en förståelse för hur rösten fungerar kan också utgöra skillnaden mellan att själv kunna utföra ett moment, eller att sjläv även kunna hitta lösningar och utveckla sitt uttryck på egen hand. En fullständig genomgång för grundläggande förståelse av röstens funktion tar ca två-tre timmar och kan vid önskemål genomgås separat innan ordinarie lektioner, boka till exempel plats på en "introduktionskurs" eller boka dina två första sessioner i rad. Om du ej varit på introduktion innan dina lektioner är detta inget problem. Då integrerar vi teorin i praktiken under lektionernas gång. Teoretisk kunskap kan ofta vara till hjälp och en styrka för sångaren men inte alltid. En del sångare föredrar andra arbetssätt och därför är det viktigt att anpassa undervisningsstilen till sångaren, vilket vi alltid gör.

Hur går det till om vi är flera på lektionen?
Lektioner med flera deltagare går till på samma sätt men tid kan sparas och kunskap maxas eftersom vissa moment kan innefatta flera. Ev. teoretiska genomgångar t.ex. kan flera lyssna och delta i samtidigt. Vi fokuserar på en deltagare i taget men varvar då också med att involvera de andra i de övningar vi jobbar med. Att lyssna och iakta varandra är otroligt lärorikt och de flesta utvecklas faktiskt mer i gruppform än enskilt! Att få uppmuntran av varandra och att ha möjlighet att öva tillsammans är andra ovärderliga fördelar som kommer på köpet! Bokning av lektioner med flera deltagare görs via personlig kontakt. 

Jag är hes, ska jag komma?
Om din heshet är relaterad till förkylning eller annan sjukdom ska du stanna hemma för att bli frisk och för att undvika att smitta andra. Självklart är det tråkigt att missa en rolig och givande aktivitet som du dessutom betalat för men att bli sjuk kan hända alla, även oss ibland. Hälsan går ändå först! Om din heshet uppkommit i samband med tal och/eller sång däremot kan du få hjälp med teknik för att bli av med hesheten. Detta förutsätter dock att de tekniska problemen inte hunnit orsaka fysisk skada (generellt bara vid mer långvariga problem) vilka i så fall behöver få tid att läka / behandlas först. Om du känner minsta osäkerhet kring huruvida du har någon röstrelaterad sjukdom eller skada råder vi dig att först utesluta detta genom att besöka en röstläkare *. Om det visar sig finnas fysiskt problem, följ läkarens råd och be också gärna att få ett skriftligt utlåtande, som vi kan utgå från när vi sedan inleder/fortsätter röstutvecklingen.

Hur mycket kan jag utvecklas röstmässigt?
Det finns teknik för att åstadkomma ALLA ljud på ett sunt sätt, dvs att det finns teknik till allt du vill göra. Tekniken är konkret och när den är utförs korrekt fungerar den direkt. För att kunna använda den "flytande" (som när man pratar ett språk flytande och inte bara kan förstå ett ord i taget efter lite koncentration) behöver du öva så att du arbetar in det du lärt dig i "muskelminnet". Med intensiv träning går även detta relativt fort. Att ge en exakt uppgift på hur lång tid det kommer ta för Dig att nå dina mål är förstås omöjligt eftersom detta beror på vad du har för mål och vad ditt utgångsläge är, men en fingervisning kan vara att det är teoretiskt möjligt att lära sig hantera samtliga tekniker för alla typer av röstljud under 12 veckors heltidsträning, dvs att kunna utföra alla ljud som kan produceras av rösten (förutsätter en frisk röst). Nu är det väl inte särskilt många människor som varken vill eller kan avsätta den tiden i ett sträck eller som ens vill lära sig allt. Det finns oändligt mycket man kan göra men ofta är det ett fåtal saker man vill uppnå och fokuserar på och just genom att avgränsa kristaliseras också en sångares stil, sound eller genreval. Men att veta detta kan ändå ge en insikt om att den gamla myten om att det tar minst 8 år att "hitta" eller "placera" sin röst (vad nu det ska betyda!) är just inget annat, än en gammal myt. Viktigt att nämna är också att sång innehåller mycket mer än att bara skapa ljud och ytterst handlar det om att kommunicera och väcka känslor. Till vår hjälp har vi förutom den tekniska förmågan att skapa röstljud, t.ex. våra upplevelser, budskap och historier att förmedla, text och kroppspråk, rytmer och melodier och en närmast oändlig palett av personliga uttryck i detta. 

Vad bör jag förändra/träna på/förbättra?
Vi arbetar utifrån ditt personliga uttrycksätt vilket innebär att du bestämmer hur du vill låta och vi tillhandhåller tekniken för det. Självklart kan vi bidra med vår smak och åsikter, särskilt om du önskar konsultation vid t.ex. föreställningar och inspelningar, men kom ihåg att smak inte har att göra med rätt och fel. Vi kan lära dig vad du vill, men inte vad du ska vilja. Det är din uppgift! Självklart är vi gärna med dig och ger feedback och stöttar dig i din upptäcktsfärd till uttrycket som känns rätt för dig. Och självklart kan du också få feedback och coaching utifrån vår smak om du önskar det. Var i så fall tydlig med att att berätta att du vill att vi producerar / regisserar dig, då detta är en annan form av coaching än när vi assisterar dig med strategier för röstteknik, rösthälsa och dina egna artistiska val.

Välkommen att kontakta oss om du har frågor!


* ÖNH (öron, näsa hals) läkare som diagnostiserar röstbesvär bör ha tillgång till särskild utrustning så att de t.ex. kan filma stämbandens arbete. I Stockholm finns detta på t.ex. på Stockholms Foniatriska Klinik. Kontrollera i förväg att kliniken du besöker har rätt utrustning, alla ÖNH-mottagningar har inte det. OBS - nya regler gör att det numera krävs remiss för att komma till röstläkare. Kontakta sjukvårdsupplysningen eller din vårdcentral för mer information. 
 

Copyright Vocal Soul TM 2020 All rights reserved

 Are you a Vocal Soul? 

Vocal betyder bland annat frispråkig och högröstad. Soul betyder själ!
Vi tar utgångspunkt i forskning, fakta och anatomi - med konkreta TEKNIKER - tillsammans med ett genuint engagemang och respekt för individen som person och i sin yrkesroll. Har du en högröstad själ kan vi hjälpa dig att uttrycka det du VILL, på det sätt du vill.