Vocal Soul fdLogga uppdaterad300TM S

COACHING VIA NÄTET

Det går utmärkt att utföra alla våra former av coaching online  -  förändringscoaching för motivation, målformulering och strategier, att hantera rampfeber etc,  coaching i röstteknik och rösthälsa för tal eller sång, artistisk coaching, kommunikationsträning m.m. Värdet och innehållet är precis det samma. Den enda skillnaden uppstår vid sång/musik i och med den lilla ljudfördröjningen över nätet, vilket innebär att eventuella ackompanjemang du önskar bör spelas på din sida av nätet, se mer info nedan. I övrigt är det business as usual!

Att genomföra coachingsessioner via nätet är kvalitativt, roligt och effektivt! Både din utveckling och eventuella förberedelser i direkt anslutning till din session, kan då ske i en miljö som du själv väljer och ordnar så att den blir trygg, bekväm och precis som du vill ha den. Coachingen kan dessutom ofta lättare planeras till tider och dagar som passar dig. Inte minst kan du spara mycket tid och även pengar på att slippa transport och restid, i synnerhet om du bor eller tillfälligt befinner dig på annan ort. Den typiska klienten som har sin coaching online är den som bor utomlands eller på annan ort i Sverige eller som reser i arbetet som t.ex. artister, politiker, skådespelare m.fl. Många av våra klienter som tillfälligt flyttar sin coaching online vid en resa fortsätter gärna via nätet i stället för på plats när de väl provat och upptäcker fördelarna.


Detta behöver du för att kunna delta i coaching via nätet:

 • En bra fungerande och stabil internetuppkoppling.
 • En dator med webbkamera och mikrofon. De flesta moderna datorer har tillräckligt bra inbyggda mikrofoner och webbkameror. (För avancerade användare. det brukar generellt flyta bäst om du inte använder externa ljudkort och mikrofoner - enkelt funkar!)
 • En plattform/app att kommunicera igenom. Det går lika bra att använda t.ex. Skype eller Zoom, men vi ger dig möjlighet att välja ifall du redan är van vid något av dem. Om inget annat avtalas hålls sessionen via Skype.
 • Du kan delta i möten direkt på Skypes eller Zooms hemsida. Det är dock ännu smidigare att ha programmen installerade på din dator. Här kan du ladda ner Skype gratis eller Zoom gratis.
 • Det är också bra att ha ett användarkonto hos respektive tjänst även om det kan gå att delta utan. Här kan du skapa ett kostnadsfritt konto hos Microsoft för Skype (klicka här) eller för Zoom (klicka här).

Så här förbereder du dig inför en coachingsession online:
 • Som inför alla sessioner - tänk ut vad du vill ha hjälp med så att du får mest möjligt ut av din session! Välj också gärna en plats och tid där du kan ägna dig åt din session ostört.
 • Sessionen hålls via Skype om inget annat avtalas (du får en länk till mötet vid bokning) men du kan meddela oss i förväg om du föredrar att använda t.ex. Zoom (en länk sändes då till din mail eller telefon strax innan mötet).
 • Kontrollera inställningarna på din enhet så att din kamera och mikrofon är på och att volymen inte är avstängd. Det kan hända att du behöver ge programmet (t.ex. Skype) tillåtelse att få åtkomst till din kamera och mikrofon. Eventuella inställningar för automatisk ljudjustering ska ej vara aktiverade (t.ex. automatisk reglering av volym, bakgrundsljud m.m.). Du kan få hjälp att justera inställningarna i början av din session.
 • Stäng gärna ner andra program på din dator så de inte stör eller tar kraft.
 • Var redo, uppkopplad och inloggad vid starttid för din session. Ha också den telefon vars nummer du här angivit till hands så att du kan nås om något uppstår.
 • Om du ska sjunga under din session, förbered en bakgrund att sjunga till då det inte fungerar att ackompanjera dig i realtid (pga fördröjning över nätet). Det kan vara skönt att använda en separat enhet att spela upp musiken ifrån (stereo, telefon, dator, eller annat) så slipper du använda samma enhet till både musiken och att kommunicera via.
 • Ha gärna vatten att dricka och ett anteckningsblock till hands om du vill.

Särskilda villkor för sessioner via nätet:
 • Samma bokningsvillkor gäller som för andra sessioner, se mer info här
 • Sessioner ges för 1 person i taget och får ej delas under eller efter sessionen. Allt innehåll (rörliga och andra bilder, grafik, illustrationer, ljudinnehåll, metoder m.m.) som används under sessionen är copyrightskyddat och får ej kopieras eller spridas. Du får inte spela in sessioner utan skriftligt godkännande. Alla former av inspelning och förevigande  - ljud, bild, video etc. är förbjuden.
 • Vid sessioner via nätet ansvarar du för att din utrustning och uppkoppling fungerar och Vocal Soul ansvarar för att vår utrustning och uppkoppling fungerar. Testkör gärna ett möte online med en vän innan det är dags för din session.

Bra att tänka på under din session:
 • Håll blicken på skärmen, dvs titta inte bort eller blunda ofta, då det är användbart att kunna visa dig tecken och bilder t.ex medan övningar eller annat pågår.
 • En person i taget bör prata, använd hellre stopptecken än att börja prata direkt ifall du behöver avbryta mitt i något.
 • Ljud överförs med liten fördröjning över nätet. Vid övningar bör du därför lyssna först och härma sedan (i stället för att prata eller sjunga samtidigt).
 • Se till att rummet är någorlunda upplyst och att du har möjlighet att backa en bit för moment som t.ex. kroppspråk där hela du behöver synas. Om du ska göra starka ljud är detta också bra för att mikrofonen ska kunna ta upp ljudet utan att det blir för starkt.

Kontakta oss gärna om du behöver hjälp att förbereda dig inför din session!