Vocal Soul fdLogga uppdaterad300TM S

MÄNNISKOR

ANNIKA HOLMBERG

Coach & röstcoach, sångpedagog, talpedagog, Auktoriserad CVT-lärare, Certified NLP Master, sångerska, producent och låtskrivare. Ordförande i Föreningen CVT-lärare i Sverige, medlem av Music Business Independent Network, SKAP, Stim, SAMI och Svenska Sång- och Talpedagogförbundet.

Annika Holmberg. Foto (C) Jessica Lund. Klicka på bilden för att boka coaching. Annika Holmberg. Foto (C) Jessica Lund. Klicka på bilden för att boka coaching.


Annika var den som introducerade Complete Vocal Technique (CVT) Sverige. Hon har hjälpt tusentals röstintresserade och har också engagerat sig i röstforskning och att utveckla pedagogiken ytterligare. Hon har också lång erfarenhet som professionellt aktiv både på och bakom scenerna i musikbranschen och som anordnare och fortbildare i utbildningsväsende och näringsliv. Med stort intresse för beteendeförändring och alla former av uttryck, interaktion och kommunikation har Annika även studerat bl.a. idrottspsykologi, Neurolingvisktisk programmering (certifierad Master), Fonetik och muntlig kommunikation för svenska som andraspråk, röstakustik, komposition, ljudteknik, human-computer interaction, agil projektledning/coaching, grafisk design och skriftlig kommunikation. Annika är också en van skribent och låtskrivare, tvåspråkig sedan barnsben då hon växt upp i både USA och Sverige.

Annika kom först i kontakt med Cathrine Sadolin (forskaren bakom CVT / Komplett Sångteknik) i 2002 genom hennes bok Complete Vocal Technique som då ännu ej fanns på Svenska (idag finns den översatt till 10 språk!). Efter ett minnesvärt möte med henne vid ett seminarium i Oslo året senare, arrangerade Annika och deltog i en oräknelig rad seminarier med Cathrine Sadolin. När sen Complete Vocal Institute (CVI) öppnades i Köpenhamn antogs hon till den första internationella gruppen i utbildningen "1 Year Elite Singers Diploma Course". Som en av de första som utbildades redan innan den officeiella uppstarten av institutet var hon också en av de få som utbildades av Cathrine Sadolin själv. Hon har också genomgått den 3-åriga lärarutbildningen på CVI och formellt blivit Auktoriserad Complete Vocal Technique-lärare. Idag är CVI Europas största sånginstitut och mer än 1500 sångare från hela världen har deltagit i kurser där. 

Som auktoriserad lärare uppdaterar hon regelbundet sina kunskaper genom obligatoriska seminarier för CVT-lärare vid CVI, för att alltid arbeta efter de senaste rönen och mest uppdaterade teknikerna. Med lång erfarenhet av arbete med CVT har Annika också varit del av studier för att utveckla och förbättra pedagogiken och teknikerna. Därtill arbetar hon även internationellt med föreläsningar och workshops och även med egen fortbildning och röststudier. Fokuset är att hålla ett öppet sinne och ständigt uppdatera sig om all kunskap kring rösten oavsett var den kommer ifrån. Det kan innebära alltifrån att delta i röstkonferenser, läsa forskningsartiklar och studera annan metodik, att aktivt delta i internationella nätverk av röstpedagoger, till att lyssna till och lära av enskilda klienters egna erfarenheter och upptäckter kring rösten. 

Konferenser och egen forskning
Under 2013 och 2015 föreläste Annika på den internationella, tvärvetenskapliga röstkonferensen PEVOC. Första gången i Prag, Tjeckien, om att använda forskning från idrottspsykologi till hjälp i röstpedagogiskt arbete och andra gången i Florens, Italien, om vokaler inom CVT och vokaler som en metod i sig. Under 2017 höll hon föreläsningen "CVT - 15 years later" vid konferensen iCVT - International Congress of Voice Teachers.
I 2015 genomförde Annika en forskningsstudie tillsammans med professor Johan Sundberg på KTH, Ville Laaksonen (FIN) samt Maddalena Bitelli (IT) från universitetet i Bologna. Studien hette "Analysing voice source and formant frequencies characteristics of “overdrive” tones according to the pedagogy of “Complete Vocal Technique” och presenterades under hösten på röstkonferensen La Voce Artistica i Ravenna, Italien och på PEVOC i Ghent, Belgien i 2017. Den vetenskapliga artikeln "The ‘Overdrive’ mode in the ‘Complete Vocal Technique - A preliminary study” publicerades i 2017 i den vetenskapliga tidskriften Journal of Voice.  
Innan hon vidareutbildade sig i Complete Vocal Technique / Komplett Sångteknik arbetade Annika under flera år på Folkuniversitetet som sångpedagog, ledare för gospelkör och pop-, rock- och soulgrupper, interpretationslärare och på Singer/Songwriter-utbildningen. Hon har även haft uppdrag från andra skolor, som Kulturama, Fryshuset, Kungliga Musikhögskolan (KMH), Stockholms Musikpedagogiska Institut (SMI) och från skivbolag och musikförlag, t.ex. Gehrmans Musikförlag m.fl. Hon håller fortsatt idag även i den löpande enskilda undervisningen för en del av sångstudenterna på Kungliga Musikhögskolan. 

Egna ord om rollen som röstcoach
När man satsar tid och pengar på sin röst ska det ge resultat. Undervisning ska inte bygga på abstrakt information, gissningar eller på någon enskild lärares smakmässiga bedömning av om du har "det" eller inte. Vad är "det" och vem bestämmer det? Det ska inte handla om att uttrycka sig som läraren tycker är snyggt eller att försöka göra någon annan nöjd. - Det handlar om att Du ska bli nöjd. Att få den kunskap och de verktyg man behöver för att uppnå det man själv vill. Att kunna sjunga/prata och framför allt uttrycka dig som Du själv vill! 
Jag vill att den som anlitar mig lämnar vårt möte med en känsla av självförtroende, inspiration, insikt och tydlig utveckling inom det område du själv önskat. Jag vill föra vidare så mycket som möjligt av allt positivt och intressant jag lärt mig om rösten och bespara dig det hårda arbete jag lagt ner för att hitta lösningar som jag idag kan ge dig. Vidare vill jag bidra till att ta död på alla begränsande och sorgliga myter och rena osanningar om rösten och om sång som tryckt ner och stulit glädje från så många människor.
Man kan faktiskt lära sig vad man vill om man bara får rätt information och verktyg. Och alla har rätt till sin egen röst och att få göra sig hörd. Rätt att sjunga, rätt till musik, glädje, kunskap och att få ta plats. Det finns talang, kreativitet, musikalitet och längtan efter att få uttrycka sig på ett eller annat sätt i varje enskild människa. Och när det gäller rösten har jag sett det om och om igen och jag vet att det gäller alla; alla har "det"! 

Instrument
Sång, piano, gitarr och lite munspel

Skolor och lärare
Bland annat den röstpedagogiska utbildningen 3-year teacher Diploma Course vid CVI i Köpenhamn, 1 year Elite Singers Diploma Course på Complete Vocal Institute - CVI, KTH (Function of the singing voice med röstforskare Johan Sundberg), Stockholms Universitet (Idrottspsykologi), Fonetik och muntlig kommunikation / Svenska som andraspråk (Uppsala Universitet), Certified NLP Practitioner och Certified NLP Master Practitoner (Ledarskap & Kommunikation) genom ECNLP - NLP Network, Musik- och ljudproduktion (Fridhems Folkhögskola), Styrelsearbete för att påverka musikbranschen - SAMI (Svenska artister och musikers intresseorganisation), Sånglinjen på Stockholms Musikkonservatorium, Singer/Songwriterlinjen på Stockholms Musikkonservatorium, sångpedagoger: Cathrine Sadolin, Kaare Thögersen, Lise Liv Skovgaard, Christina Kürstein, Anna Öhman, Johanna Nyström, Daniel Zanger Borch, Åsa Jingbro, Ulrika Uhlin, Noren Smith (LA) m.fl.

Musikaliska samarbetspartners genom åren 
Sophie Rimheden, Dan Sundqvist, Peter Kvint, Christina Schilling, Jonas Gladnikoff, Camilla Gottschalck, Juhani Hemmilä och många fler.

Uppdragsgivare, sångerska
Sony BMG, Marit Bergman, Sophie Rimheden, Melodifestivalen DK / Dansk Television DR, Motor, EMA, Hemlandssånger, Vingresor m.fl.

Uppdragsgivare, sångcoach vid master classer och seminarier 
Kungliga Musikhögskolan Stockholm (KMH), Stockholms Musikpedagogiska Institut (SMI), 2Entertain (musikalen We Will Rock You, Cirkus Sthlm), The Knife, Dansalliansen, Estradskolan i Karleby (Finland), Kulturskolor i Stockholm, Bollnäs, Linköping, m.fl, Ludvika Kommun, Stockholms kulturskola, artistnätverket Lilith Eve, Arbetsförmedlingen Kultur, Film- och Musikgymnasiet i Norrköping, körer i Stockholm, Sundsvall, Söderhamn, Europa Europa, Gotlands Folkhögskola m.fl.
(Enskilda artister/sångare anges ej av sekretessskäl).

Stipendier
(2015) Bidrag från Kulturfonden för Sverige och Finland för forskningsstudie
(2005) Stipendium om 30 000 kr av Konstnärsnämnden, målinriktat arbetsstipendium inom området ton; sång.
(2002) Stipendium om 20 000 kr av STIM (Svenska Tonsättares Internationella Musikbyrå) 
(2000) Stipendium om 15 000 kr av STIM (Svenska Tonsättares Internationella Musikbyrå)

Kuriosa
Annika...
...har skrivit mer än 200 låtar 
...jobbade under 2 år volontärt som lärare i Guinea Bissau, Afrika och på Moder Teresas barnhem i Calcutta, Indien. Japp, hon har träffat Moder Teresa!
...spenderade 7 år av sin barndom i USA, närmare bestämt i Los Angeles och New York
...har jobbat som trubadur i flera säsonger på turistorter kring Medelhavet, släppt flera egna kompositioner, turnérat i Europa och USA som körsångerska och gitarrist samt med egen musik solo och i rockband
... 's röst finns på många skivor och tvinspelningar då hon körat bakom andra artister
...har provat de flesta sporter, bland annat tävlingssimmat under skolåren, tränat Ju-Jutsu, spelat tennis och fotboll, yogat, dansat jazzdans, afrikansk dans och streetdance, ägnat sig åt styrketräning, löpning m.m
...är en hängiven djurvän och var som barn engagerad i kampen mot plågsamma djurförsök. Hennes karriär som föreläsare började redan som 10-åring!

Beställ coaching hos Annika  • Boka tid hos Annika

MARIA OLOFSSON

Maria Olofsson, pianist Maria Olofsson, pianist

Pianist, sångerska, musiker, improvisationsskådespelare och improvisationsmusiker

Maria har frilansat som musiker i Stockholm och London sedan 1994. Hon är musiker och pedagog med examen från Musikhögskolan i Stockholm och flitigt anlitad som pianist och i impromusiksammanhang. Sedan 2004 har hon arbetat som improviserande musiker och kapellmästare för improvisationsteaterföreställningar.

Du kan boka timmar med vår pianist för övning, instudering, förberedelser, repetition m.m. Maria har lång och bred musikalisk erfarenhet och hanterar alla musikstilar galant.

Beställ instuderingstimmar med Maria  

OWE HOLMBERG


Owe är VD för Scopex Consulting AB som driver Vocal SoulTM och ansvarar för ekonomi och bokföring. Han har en mångårig bakgrund från datorindustrin (Datasaab, Ericsson, Nokia samt ICL) där han lett många stora internationella projekt samt innehaft chefsbefattningar både i Sverige och i USA för administration, marknadsföring och logistik. Han har också varit VD för ICL Payment Security AB, som är en marknadsledande leverantör av system och terminaler för kortbetalning, PIN- och säkerhets-applikationer.